söndag 26 april 2015

Cupcakes med Karamell och Banan


Jag älskar att baka med banan, blir alltid så saftigt och det blev det denna gången också! 

Kombinationen med kola och banan va aningen för söt för min smak, även om jag älskar sötsaker. Men eftersom själva muffinsen i sig va så god och saftig så blir slutbetyget på denna ganska högt iallafall. Inte helt svår att göra men lite pilligt eftersom mina formar verkar vara väldigt små jämfört med va dom gör i receptboken.

3 receptet utav 224 stycken är klart!


I detta recept så använder man sig av muscovadosocker vilket jag redan hade hemma men när jag tog fram det så var det alldeles stenhårt! Fram till datorn och googlade "muscovadosocker som blivit hårt" och fick fram rätt så bra tips faktiskt. Att riva det med ett rivjärn funkade bra och när jag va klar la jag in resterande socker i en plastpåse med lite fuktat papper (inte på sockret utan bredvid inne i påsen) och in i kylen. Kollade idag (dagen efter) och det har dragit åt sig fukten och blivit mjukt igen, som nytt!!

När jag kommit så långt som till fyllningen så hände det mycket på få sekunder. Vispen får en slint i skålen och det hamnar grädde över vägg, golv, bänk och redskap. Dessutom hamnar skålen på en av mina fin tallrikar och den går i 5 bitar. Bara att inse att sånt händer och fortsätta vispa. Nathan tog hand om städningen! <3

Här är dessutom min nya våg som jag är jättenöjd med. Köpte den på elgiganten efter att ha letat runt ett bra tag efter en våg som inte har displayen i samma nivå som vågen.. värdelöst ju? eller är det bara jag som tycker det? Om man sätter en skål eller tallrik för att väga något så kan man inte se vad det väger för att man täcker för displayen.

Jag bestämde mig för att börja sätta betyg på cupcakesen! Som det står kommer det va i smak. utseende och hur svårt det va att göra dom. 














Betyg Julia
  • Smak: 7,5/10
  • Utseende: 6/10
  • Svårighetsgrad: 4/10

Betyg Nathan
  • Smak: 9/10
  • Utseende: 6/10






fredag 17 april 2015

Cappuccino Cupcakes

Recept 2

 

OMG, vad goda dessa cupcakesen blev! Jag är inte ett stort fan av kaffe men i denna bakelsen är det perfekt balanserat med chokladen och sen vispgrädden ovanpå gör det bara ännu bättre. Jag fick verkligen dra igång självdisciplinen för att inte äta upp allihopa, tur att vi bara gjorde 3 stycken!



Denna Cupcake, likt förra receptet, var rätt så enkel att blanda ihop. Jag tror att det mest är i mitt huvud som jag målat upp en bild av att alla recept är så komplicerade bara för att det ser så tjusigt ut.


Med detta receptet fick jag massor med
glädje och entusiasm från Nathan!
Cappuccino
Cappuccino i MartiniGlas! 











Så där står vi i köket och letar i alla skåp efter en bra kopp att lägga cupcakesen i och alla koppar är mer som muggar, alltså alldeles för stora! Men så hittade vi ett martiniglas som faktiskt passade utmärkt. Kunde ju ha varit en iskaffe-cappuccino serverat i ett martiniglas, kanske blir en hit någon dag. Eftersom jag dock ville ha en mer traditionell känsla på cupcaken letade vi lite till och hittade en kopp som passade. 

Vad tycker ni själva såg bäst ut eller vad skulle ni ha valt...Kopp eller Martiniglas?



Betyg Julia
  • Smak: 10/10
  • Utseende: 10/10
  • Svårighetsgrad: 2/10

Betyg Nathan
  • Smak: 7/10
  • Utseende: 9/10 + 3/10
  • Svårighetsgrad: 2/10














tisdag 14 april 2015

Cupcakekorgar med påskägg


1 receptet utav 224 stycken är klart!

Själva innehållet av denna Cupcakekorg är en liten fruktkaka, väldigt lätt att göra och i princip bara två steg att följa. Vispa ihop smör, socker och ägg. Blanda ner frukt, nötter, mjölk, mjöl och bakpulver. Klart sedan ner i formarna. Vad jag skulle önskat vore en muffinsform som var rak och inte smalare i botten. Det blev rätt svårt att spritsa korgen när muffinsen hade lutande "väggar".

Första jag noterade är att jag vill ha nya tyllar och spritspåsar. Har redan två olika uppsättningar men inte 100 % nöjd med någon av dom.. Får sättas upp på "vill-ha-listan" till senare! Att spritsa korgen var först väldigt svårt. Inte för att jag inte förstod hur utan för att min kaka verkade vara mycket mindre och de spritsade linjerna av kristyren ser ut att ha en ouppnåelig perfekt konsistens på bilden medans mina linjer blev helt slaka! Jag gjorde 6 stycken kakor så jag hade några försök på mig iallafall. Och efter den första kakan tillsatte jag en hel del florsocker till kristyren vilket hjälpte! Jag lyckades att få till dessa korgarna till slut och hittade choklad-guldfärgade-jordnötter som va perfekta att använda till små påskägg 


Betyg Julia
  • Smak: 6/10 (fruktkakan var god! "boet" var bara socker och smakade därefter)
  • Utseende: 7/10 (skulle varit högre om jag fått till färgen jag ville ha på frostingen till boet) 
  • Svårighetsgrad: 10/10! (Så svårt att få rätt konsistens och få ihop boet rätt!)

Betyg Nathan
  • Smak: 9/10
  • Utseende: 9/10
  • Svårighetsgrad: 1/10 (was talking on the phone)

torsdag 9 april 2015

Cupcakes, kakor och cheesecakes

Igår satt jag och kollade på filmen "Julie & Julia" (..igen) den handlar om en tjej som går igenom en kokbok från början till slut under ett år!

Utöver att jag älskar filmen blev jag väldigt inspirerad av att göra något liknande! Så från och med måndag ska jag börja baka ifrån receptboken "Cupcakes, kakor och cheesecakes". Att göra det under ett år är lite för kort tid eftersom det är en rätt så tjock bok med 224 recept. Men ett recept i veckan verkar rimligt! :) Gjorde precis en uträkning på att 224 veckor är cirka 4 år hehe, lång tid på mig då! Men det kanske blir flera bak i veckan. Vi får se helt enkelt! Under vissa perioder blir det alltid mer och under vissa lite mindre. Men min satsning är att göra ett recept i veckan iallafall, det får ta den tid det tar! 

Jag kommer att göra detta tillsammans med min sambo Nathan som har längtat efter att få liv i min blogg igen.
So here we go, följ vår väg igenom alla fina bakverk genom att titta inom bloggen här