torsdag 18 september 2014

Tjugoett års Banana Cake

21 år gammal och en till tårta att baka! 

 Gjorde nog alla fel man kan göra under detta tårtbak och det jag gjorde rätt var väl att fortsätta baka även efter det femte bakslaget.. Och ett tips till mig och ni som läser, läs alltid igenom hela receptet innan ni börjar baka! :) 

MANGOLIA BAKERY'S BANANA CAKE
Jag blandade ihop fel ingredienserna i fel bunke, ibland med mängden i receptet och ibland med det halverade (gjorde en halv sats, eller ja iallafall med vissa ingredienser) ! MenMen det löste sig, jag gillar inte att slänga och börja om så jag fortsatte iallafall och det blev lyckat tro det eller ej. 

När jag kom till smörkrämen som bestod av en maräng, misslyckades jag givetvis med marängen också och vände mig till min kära Google <3  Där hittade jag en annan blogg om hur man räddar en maräng och det räddade mig också, hel underbart! 

Om marängen är för lös, sätt in den i kylskåpet ett tag, ta ut och vispa igen. Om marängen då blir för "hård" "äggröra-liknande" så ta ca. 1/2 dl av marängen och värm i micron, vispa sedan i detta i resterande  maräng och så får du förhoppningsvis en perfekt maräng. Som jag faktiskt lyckades med!

En till underbar tårta från Roy Fares receptbok! 

Jag blev nöjd till slut!