tisdag 23 april 2013

Blåbärs Suffleer

Ser nästan ut som chokladsuffleerna men detta var blåbär med smak av citron!

onsdag 17 april 2013

Suffle

Chokladsuffle serverat med hallonkräm!
Recept kommer snart :)

Ingredienser
25 g smör
25 g mjöl
2.5 dl mjölk
50 g mörk choklad
ca 10 g kakao
30 g socker
2 st äggulor
2 st äggvitor



Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Smält sedan chokladen i mjölken i en annan kastrull och tillsätt kakao. Blanda chokladmjölken med det smälta smöret i en bunke.
3. Tillsätt mjöl under omrörning. Rör sedan försiktigt i äggulorna i den fingervarma smeten. Smeten får inte överstiga 70 grader för då stelnar äggulorna.
4. Vispa äggvitorna till skum men inte för hårt, då kan sufflén få svårt att resa sig,  vänd sen ner i smeten.
5. Smörj och sockra 4 timbalformar eller 4 små formar med rak kant, cirka 8 1/2 centimeter i diameter och 6 centimeter hög. Sockret gör att sufflén får lättare att resa sig och gör också att ytan blir knaprig. Se till att smöra noga så lyfter de sig rakare.
6. Häll smeten i formarna och grädda dem i nedre delen av ugnen i cirka 15-20 minuter. Servera genast.